Az ETT Jóváhagyó Hatóságok tapasztalatcseréje – Gazdaságfejlesztés az EU és a KEK perspektívájából

Magyarország 2015. április 16-17.-én negyedik alkalommal rendezi meg az Európai Területi Társulások Jóváhagyó Hatóságainak éves konferenciáját, ezúttal „Az ETT Jóváhagyó Hatóságok tapasztalatcseréje – Gazdaságfejlesztés az EU és a KEK perspektívájából” címmel, és a Közép-európai Kezdeményezéssel közös finanszírozásban. A konferenciának Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériuma ad otthont.

 

A 2015. évben az ETT Jóváhagyó Hatóságok hagyományos tapasztalatcseréje mellett a konferencia témájául tűztük ki az integrált gazdaságfejlesztés kérdéskörét is. A tervezett konferencia hozzá kíván járulni a KEK tagországok célkitűzéseinek az európai területi együttműködés programjaival, a makroregionális stratégiákkal, illetve a helyi érdekelti köröket képviselő ETT-kkel, valamint kis- és középvállalkozásokkal való kapcsolódási pontjainak beazonosításához. A konferencia e célok mentén kíván széleskörű áttekintést nyújtani a valós helyi érdekeken alapuló gazdaság- és üzletfejlesztési lehetőségekről, amelyek megvalósítására a 2014-2020 közötti programperiódus nyit lehetőséget.

 

A magyar KEK-elnökségünk célkitűzéseinek folytatásaként szeretnénk tovább erősíteni a KEK és az EU együttműködését mind az EU és nem EU-tag KEK országok irányába, középpontba helyezve az ETT-ket, mint a helyi gazdaságfejlesztés előmozdításának kiváló eszközeit.

 

A konferenciára meghívjuk az ETT Jóváhagyó Hatóságok képviselőit, a gazdaságfejlesztésért felelős tárcák szakértőit, továbbá nemzetközi szervezetek képviselőit: a KEK Titkárságát, az Európai Bizottságot, a Régiók Bizottságát, az Európai Beruházási Bankot, az Európai Határ Menti Régiók Szövetségét (AEBR), ETT-ket és az ETE Programok Irányító Hatóságainak képviselőit.