III. ETT Műhely Kassán

Publikálva: 2016. szeptember 30.

2016. szeptember 28-29-én a Külgazdasági és Külügyminisztérium Határ Menti Fejlesztések és Együttműködések Főosztálya és a Via Carpatia EGTC közös rendezésében, a KÖFOP 3.3.3-15-2016-00002 projekt támogatásával került megrendezésre idén harmadik alkalommal az ETT-műhely

A műhelytalálkozót Zachariáš István, Kassa Megye Önkormányzatának alelnöke, Török Dezső, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke, valamint Orbán Máté Julianna, a Via Carpatia EGTC igazgatója nyitotta meg. A műhelytalálkozó első napján elhangzott előadások témája volt a Via Carpatia EGTC projektjeinek és működésének bemutatása, az Interreg V-A Magyarország – Szlovákia Együttműködési Program első felhívásának ismertetése, valamint az ETT pályázatok pénzügyi szempontból történő ellenőrzésével kapcsolatos tapasztalatok megosztása.

 

A találkozó második napján Ocskay Gyula, a CESCI főtitkára mutatta be a jogi akadálymentesítési projektjük eredményeit, valamint beszámolt a Cross-Border Review idei utolsó műhelyéről. Az EUTAF részéről Riskó Ágnes igazgató asszony mutatta be az EUTAF ellenőrzéseket gyakorlati szempontból, és osztotta meg a Főigazgatóság ezirányú tapasztalatait.  A KEHI képviseletében dr. Tari Beatrix főosztályvezető asszony ismertette a KEHI ETT-knél folytatott ellenőrzésének tapasztalatait. Végül Barna-Lázár Zoltán, az ICG Ex-Ante Kft. szakértője vázolta fel a határon átnyúló együttműködési projektek megvalósításánál gyakran felmerülő állami támogatások (state aid) problematikáját és lényegét. 

 

Menü

Főoldal

Navigáció