A vírushelyzet utáni első ETT műhelytalálkozó

Publikálva: 2021. július 6.

Tatán került megrendezésre az idei év első ETT műhelytalálkozója, amely minden résztvevő örömére hosszú idő után először lehetőséget teremtett a személyes találkozásra. A Pons Danubii ETT alapításának tizedik évfordulója ráadásul valódi ünnepi alkalmat jelentett, hogy 2021. június 24-én reggel közel száz fő gyűlhessen össze a tatai Piarista Rendház dísztermében.

Az ünnepséget dr. Sztáray Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára nyitotta meg köszöntőjével, amelyben méltatta a Pons Danubii ETT térségben betöltött szerepét, és bátorításával újabb lendületet adott a partnereknek és a fejlesztési folyamatoknak. Ezt követően Czunyiné dr. Bertalan Judit és Bencsik János országgyűlési képviselők fejezték ki elismerésüket és összefoglalták a helyi adottságok, tendenciák és a Pons Danubii ETT törekvései közötti összefüggéseket történeti, társadalmi és gazdaságfejlesztési szempontból. Michl József és Keszegh Béla, Tata és Észak-Komárom polgármesterei, valamint Bara Zoltán, a Pons Danubii ETT igazgatója is köszöntötte a vendégeket és bemutatták a két város és az ETT tíz éves együttműködését és az elmúlt évtized munkájának legjelentősebb eredményeit.

A nap második részében került sor a műhelytalálkozó szakmai részére, amelynek programja a 2021-2027-es fejlesztési periódus aktualitásait, a tervezést, és a fókuszált felkészülés elősegítését tűzte napirendre. Bemutatásra került az ETT-monitor, amely a magyar európai területi társulások információs platformja. A 2021 utáni időszak körvonalazódó forráslehetőségeiről és az európai uniós közvetlen forráslehetőségekről is összefoglaló előadások hangzottak el. A program zárásaként kerekasztal-beszélgetés keretében az ETT-k jelenlévő képviselői összegezték a vonatkozó térség aktuális és jelentős projektjeit, problémáit, valamint azokat a témákat is, amelyek közösen történő megvitatása az ETT-k operatív és projektfejlesztési tevékenységét hatékonyabbá és sikeresebbé tudja tenni a jövőben.

Az alábbi felsorlásban az aláhúzott részekre kattintva az elhangzott előadásokkal kapcsolatban érhetők el információk.

-           Horváth Nikoletta (főosztályvezető, Külgazdasági és Külügyminisztérium): Az Interreg programok tervezésének aktualitásai

-           Holop Szilveszter (titkárságvezető-helyettes, INTERREG V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program Közös Titkárság): Az Interreg program aktualitásai a szlovák-magyar határtérségben

-          ETT-Monitor itt érhető el.

A műhelytalálkozó a KÖFOP 3.3.3-15-2016-00002 projekt támogatásával valósult meg.

Menü

Főoldal

Navigáció