A Régiók Bizottsága 2011. január 27-én létrehozta az EGTC platformot. A platformban a létező és a jelenleg kialakítás alatt álló ETT-k politikai és szakmai képviselői, valamint a szakértői csoport tagjai vesznek részt.

A Régiók Bizottsága 2011. január 27-én létrehozta az EGTC platformot. A platformban a létező és a jelenleg kialakítás alatt álló ETT-k politikai és szakmai képviselői, valamint a szakértői csoport tagjai vesznek részt. A RB nyújt online támogatást a platformnak. A platformnak többek között a következő feladatai lesznek: az ETT-rendelkezések európai uniós és tagállami átvételének és végrehajtásának nyomon követése; az ETT lehetőségeiről és kihívásairól szóló tájékoztatás javítása területi szinten; az ETT-k létrehozásával kapcsolatos tapasztalatcsere elősegítése területi szinten, és az ezzel kapcsolatos bevált gyakorlatok megosztása. A közös konzultatív program (webes fórum) révén a létező és előkészítés alatt álló ETT-k képviselői, az ETT- szakértők és az érdekeltek megoszthatják egymással tapasztalataikat és a bevált gyakorlatokat.

Minden ETT-nek fent lesz tartva egy saját mikroweboldal, ahol hírt adhatnak magukról, és közzétehetnek egyéb tartalmakat. 

EGTC Platfrom 2013.

2013. február 25-én tartotta meg idei találkozóját az EGTC Platform. A konferencia két fő témája az EGTC Rendelet felülvizsgálatának aktuális helyzete,valamint az ETT-k kohéziós politikán túli lehetséges szerepe volt. A Régiók Bizottsága szerint ugyanis az ETT-kben rengeteg lehetőség és hozzáaadott érték rejlik. A mostani ülésen a közlekedés, valamint vállalkozáspolitika és ipar területén betöltött lehetséges ETT funkciók kerültek megvitatásra.